Pam a Pam és un papa col·laboratiu de l’Economia Social i Solidària de Catalunya i ja ha esdevingut un espai de referència de la visibilitat i articulació de les organitzacions catalanes compromeses amb l’equitat i la sostenibilitat com a principis fonamentals de les activitats econòmiques. Avui aplega un gran volum d’iniciatives d’economia solidària en sectors com l’alimentació, l’habitatge, els serveis o l’energia, entre altres.
Les persones usuàries poden trobar al mapa de Pam a Pam les opcions de consum que més s’ajustin als seus valors. Els membres de la seva comunitat oberta detecten i avaluen les iniciatives susceptibles d’aparèixer al mapa, i qualsevol nou projecte d’economia solidària pot sol·licitar d’afegir-s’hi.
Pam a Pam va néxer el 2013 per canalitzar el gran volum de consultes sobre consum responsable que rebia el SETEM. Inicialment, mostrava alternatives d’alimentació, roba i banca i abastava la ciutat de Barcelona. L’any 2014, i en col·laboració amb la XES, que actualment gestiona el projecte, va començar l’ampliació d’aquest mapa de l’economia solidària a tot Catalunya i a nous sectors d’activitat.
Actualment, a més de ser un recurs de consulta per aquelles persones que volen ajustar les seves decisions de consum a uns determinats valors, Pam a Pam ha esdevingut també un àmbit de creació de xarxes col·laboratives i d’intercanvi d’experiències entre les diferents iniciatives transformadores que van sorgint i s’hi van sumant.
Edicions Agenda de la Terra considera un reconeixement molt preuat ser una de les organitzacions que apareixen al mapa de Pam a Pam i poder compartir presència amb tants agents de l’economia solidària amb els que compartim valors i principis per a una societat més justa i equitativa.