Comunicat en relació a la denúncia de l’extrema dreta eivissenca a l’IES Sa Colomina

Home » General » Comunicat en relació a la denúncia de l’extrema dreta eivissenca a l’IES Sa Colomina

Comunicat en relació a la denúncia de l’extrema dreta eivissenca a l’IES Sa Colomina

Posted on

Des d’Edicions Agenda de la Terra defensem i donem suport a la comunitat educativa de l’Institut Sa Colomina d’Eivissa, que ha estat denunciada per Actúa Baleares (abans Círculo Balear, vegeu-ne l’enllaç), associats amb el partit d’extrema dreta VOX per voler “adoctrinar políticament” els seus estudiants que fan servir les nostres agendes.

L’institut va triar el nostre dietari perquè els va agradar la mostra del curs passat que el nostre distribuïdor a l’illa els va fer arribar, i perquè van considerar que seria una eina interessant. Malgrat que els continguts no se’ls van mostrar expressament a l’enllaç al pdf de la publicació amb els nous continguts del curs 2018-2019 (penjats al nostre lloc web des de principis de juny -des d’abril sense les correccions lingüístiques, però ja hi eren tots, també els de la pàgina 127, perquè a 18 de maig ja haviem venut l’agenda a una desena d’instituts que sel’s havien pogut repassar bé-), l’institut va acordar fer-nos la comanda perquè entenia que els nous continguts serien similars als de la mostra que se’ls va fer arribar, que probablement també haurien estat denunciats per qui no vol que es parli del que a ells no els agrada, ni a les aules ni enlloc.


Des d’Edicions Agenda de la Terra ens sembla gravíssima la intromissió de qualsevol grup polític, i més de grups d’extrema dreta extraparlamentaris, en les decisions i els continguts pedagògics dels centres escolars públics, i sempre estarem al costat dels mestres i professors que decideixen, com a bons docents, fomentar el debat i l’estímul de l’esperit crític a les aules. Segons el director del centre en un diari de l’illa, “ni tan sols hem rebut cap queixa relacionada amb aquest tema”. La por que aquests reduïts grupuscles vulguin inflingir a aquests docents no hauria de fer perillar la qualitat del sistema educatiu ni d’afeblir la democràcia, i en aquest sentit la comunitat educativa no s’ha de justificar per res. Edicions AT, evidentment, tampoc. Som una empresa que va començar el 2013 editant 3.000 agendes per a 7 instituts, i a data d’avui ja fan servir els nostres dietaris 32.500 alumnes de 105 centres educatius de Catalunya, el País Valencià, Mallorca, Eivissa i Formentera, fet que avala la nostra feina i ens estimula a fer-la cada dia més ben feta, i pensem continuar treballant per al foment dels valors de la democràcia, la llibertat i la solidaritat.

Jordi Urgell, gerent d’Edicions Agenda de la Terra
Cardedeu, Vallès Oriental, 20 de setembre de 2018

 

 

Recull de notícies:

https://dbalears.cat/balears/2018/09/20/319615/uob-dona-suport-als-docents-ies-colomina-davant-els-atacs-extrema-dreta.html
https://www.media.cat/2018/09/24/mapa-censura-17-23-setembre-2018/
http://www.elmundo.es/baleares/2018/09/19/5ba2497f46163ff1108b45da.html
https://www.abc.es/sociedad/abci-denuncian-adoctrinamiento-politico-agenda-escolar-utiliza-instituto-ibiza-201809191703_noticia.html
Qui adoctrina a qui?: https://directa.cat/app/uploads/2018/06/Directa-455.pdf